Lawaaiprotest “FVD Café Groningen”

Op zaterdagavond 5 maart hield het Forum voor Democratie een “FVD Café Groningen” aan de Atoomweg in Groningen. Wij gingen er ook heen om een lawaaiprotest hiertegen te houden.

De groep bestond uit diverse activisten uit de stad en omstreken. We waren met zo’n 25 mensen. De politie werd gebeld. Ze gingen bij het gebouw waar het FVD de bijeenkomst hield naar binnen, overlegden daar en gingen weer weg.

Een FVD’er kwam ons ongevraagd koffie brengen, niemand nam die aan tot zijn grote teleurstelling. “Maar ik heb er zelf voor betaald.” probeerde hij nog, maar het mocht niet baten.

Bij de ingang stond zoals verwacht de hele tijd Arend Glas te posten. Hij liet al eerder merken een voorstander te zijn van het bizarre gedachtegoed van Baudet en andere partijprominenten.

Een andere bezoekster kwam ons vertellen dat we ons vergisten. Ze sprak daarbij de woorden “Ze zijn niet zo fascistisch als jullie denken.

Ook aanwezig deze avond was de nummer drie van de FVD fractie Pepijn Van Houwelingen – hij is bekend geworden door zijn uitspraak over de door hem aangekondigde tribunalen die gaan afrekenen met bepaalde politici. De man heeft verder een boek geschreven waarin onder meer zijn bewondering voor het Derde Rijk van Hitler te lezen is.

De grote leider Baudet verder noemde dictator, imperialist en vermoedelijk oorlogsmisdadiger Poetin een prachtige vent. “Poetin toont zich steeds duidelijker de leider van conservatief Europa.

En dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de denkbeelden die leven in het FVD. Genoeg reden voor een protest lijkt me

Hieronder een impressie met wat foto’s die ik er maakte  en een video die ik er opnam.

Obed
6-3-2022

 

 

 

 

This entry was posted in activisme, extreemrechts, Groningen, politie. Bookmark the permalink.