Black Live Matters! Sit-In Groningen

Sit-In Against Anti-black Violence in the US and the EU ::: Groningen 02-06-2020

Na de succesvolle actie in Amsterdam van afgelopen maandag was er gisteren een actie in Groningen die aandacht vroeg voor racisme en racistisch politiegeweld in de V.S. en in de E.U. Ik ging er heen en maakte er wat foto’s en een filmpje.

Over de actie van Amsterdam was er achteraf heel veel te doen. Lees mijn vorige blog er over. Maar please concentreer je nu weer op de strijd tegen racisme en racistisch politie geweld en wees trots op het feit dát er zoveel mensen aanwezig wouden zijn bij zo’n belangrijke demo! Ondanks dat 1,5 meter niet meer haalbaar was, waren de toespraken zo spot on, ik had het daarom alleen al niet willen missen! Beluister ook de woorden van Sylvana Simons over hoe het ging in het televisieprogramma van Margiet van der Linden (M). Ik deel haar mening.

De actie in Groningen werd georganiseerd door Black Ladies of Groningen BLOG, Groningen Feminist Network GFN en Women’s March Groningen. En ze deden in in heel korte tijd. Vet veel respect daarvoor. De actie liep gesmeerd. De toespraken geïnspireerd, strijdvaardig en  bevlogen. En er werden leuzen geroepen. Mensen hadden borden gemaakt.

Het onrecht wat Palestijnen wordt aangedaan door de Israëlische politie en leger werd ook even aangestipt. En terecht. Onlangs werd in die gebieden een Palestijnse ongewapende man doodgeschoten door de Israëlische politie. Het leidde tot veel minder ophef wereldwijd dan de even zo verschrikkelijke racistische moord op George Floyd – de aanleiding voor al deze acties wereldwijd. En ergens is dat raar want de twee gebeurtenissen lijken sprekend op elkaar. 

portret van George Floyd op Berlijnse Muur

portret van George Floyd op Berlijnse Muur

Onder de tekst vind je wat foto’s en de video-opname die ik maakte.

Keep on fighting racism! Black Lives matter!

Obed
03-06-2020

Sit-In Against Anti-black Violence in the US and the EU ::: Groningen 02-06-2020 Sit-In Against Anti-black Violence in the US and the EU ::: Groningen 02-06-2020 Sit-In Against Anti-black Violence in the US and the EU ::: Groningen 02-06-2020 Sit-In Against Anti-black Violence in the US and the EU ::: Groningen 02-06-2020Sit-In Against Anti-black Violence in the US and the EU ::: Groningen 02-06-2020

This entry was posted in algemeen, antifascisme, discriminatie, film, fotografie, politie. Bookmark the permalink.