Black Lives Matter!

Solidarity Protest Against Anti-black Violence In The Us And Eu ::: 01-06-2020 Amsterdam

Solidarity Protest Against Anti-black Violence In The Us And Eu ::: 01-06-2020 Amsterdam

Gisteren was er een manifestatie op de Dam in Amsterdam om aandacht te vragen voor het geweld tegen mensen met een donkere huidkleur in de VS en hier. Aanleiding was de dood van George Floyd, de Amerikaanse zwarte man die door geweld van politieagenten om het leven is gekomen.

De demo werd georganiseerd door verschillende organisaties: Black Queer & Trans Resistance Netherlands, Zwarte Piet is Racisme, Nederland Wordt Beter en Stop Blackface. Er werden zo’n 1000 mensen  verwacht en daarmee zou er voldoende ruimte zijn voor mensen om de voorschriften rond het corona virus na te leven. Niemand vermoedde nog dat er enkele duizenden mensen naar Amsterdam zouden komen.  De organisatie niet en burgemeester Halsema niet. Zeker in t begin, waren er mensen van de organisatie die hun best deden iedereen op de aangegeven plekken te zetten die waren getapet op t plein, op anderhalve meter van elkaar. Echter de toestroom was veel te groot en de anderhalve meter maatregel was niet meer te handhaven. Van laksheid of onverschilligheid was absoluut geen sprake. Duizenden mensen terugsturen zou hebben geleid tot chaos en pijnlijke situaties.

Het is pijnlijk te merken dat mensen op het internet zich voornamelijk druk maken over het corona virus en amper oog hebben voor de oprechte woede over het racistische geweld in de V.S. en hier in Europa. De massale toestroom van mensen die het racisme en het racistische politie geweld zat zijn vind ik indrukwekkend. Er werden bevlogen speeches gegeven, er waren veel zelfgemaakte borden en er werden leuzen geroepen. Wat vooral bleef hangen is het  gevoel dat mensen het meer dan zat zijn en dat het geweld tegen de zwarte bevolking door onder meer witte politie agenten moet stoppen. Black lives Matter!

Obed 02-06-2020

hieronder wat foto’s en een filmpje die ik maakte tijdens de demo
ik filmde veel meer overigens, maar door een technisch probleem is een deel verloren gegaan

Solidarity Protest Against Anti-black Violence In The Us And Eu ::: 01-06-2020 AmsterdamSolidarity Protest Against Anti-black Violence In The Us And Eu ::: 01-06-2020 Amsterdam

This entry was posted in algemeen, antifascisme, discriminatie, film, fotografie, politie. Bookmark the permalink.