What do we want? Climate justice! When do we want it? Now!

Afgelopen zondag was er de landelijke klimaatmars in Amsterdam. De mars was een initiatief van deze organisaties: Milieudefensie, Oxfam Novib, FNV, Greenpeace, de Woonbond en de Goede Zaak. Maar in mijn ogen is het echte initiatief gekomen van scholieren die al een tijdje regelmatig de straat op gaan om aandacht te vragen voor de klimaatverandering en het gebrek aan daadkracht van het huidige kabinet. Zij hebben het vuurtje goed aangestoken. Respect.

Er kwamen zo’n 40.000 mensen op af, wat bijzonder was want het weer was ronduit bagger. Het regende de hele dag stevig door en het was koud. Ik reisde met een groep Groningers die kant op. We zaten in de trein maar er reden ook bussen van Groningen die kant op. Het animo vanuit onze provincie was groot want dit was een mooie gelegenheid aandacht te vragen voor de ellende die de gaswinning in Groningen veroorzaakt heeft en de slechte en trage afhandeling van de schade aan huizen die mensen in Groningen nog steeds tot wanhoop drijft.

Wat valt er verder nog over te zeggen – de boodschap is duidelijk. De regering steekt de kop in het zand. Erger nog: mensen als Thierry Baudet (leider van het extreemrechtse Forum voor Democratie) ontkennen de klimaatverandering – ondanks dat meer dan 90% van de wetenschappers het erover eens is dat de veranderingen (op zijn minst deels) aan de manier waarop wij met onze planeet omgaan te wijten is. Fucking triest!

Obed

hieronder een filmpje en nog wat foto’s die ik maakte

This entry was posted in General, Groningen, klimaat, NAM. Bookmark the permalink.