In opstand tegen de PVV (nog steeds nodig in 2019)


Vandaag hield PVV-prominent Martin Bosma een praatje tijdens een PVV bijeenkomst in Huis de Beurs. De bijeenkomst werd niet uitgebreid aangekondigd in de media maar omdat een rechtse enthousiasteling er melding van maakte in zijn blog kwam het gebeuren toch naar buiten. Vanuit AFA Noord hadden we het idee om een tegengeluid te laten horen en andere organisaties en medestanders zoals Comité Groningen Tolerant deden hier aan mee.

Willem Groeneveld (van Sikkom) en Chris Bakker (van het Dagblad vh Noorden) wouden naar binnen om verslag te doen van de avond, maar ondanks dat ze netjes een kaartje hadden gekocht werd hun de toegang bij voorbaat al ontzegd. So much for freedom of press! En dat voor een partij die vaak kritiek heeft op andere staten waarin de persvrijheid word beperkt. (linkje dagblad hierover –> klik hier)

Voorafgaand aan de avond stuurde Comit̩ Groningen Tolerant een mail naar Huis de Beurs met daarin de oproep geen zalen te verhuren aan partijen als de P.V.V. In een antwoord geven ze aan geen partij te zijn in dezen Рslechts facilitator van de ruimte.
Een nogal slap verhaal. Zeker voor de eigenaren van dit pand, waar op de zijkant deze gedenksteen van Henri de Wolf te vinden is. In dit pand werd in 1885 de Groninger afdeling van de Sociaal Demokratische Bond opgericht.

We hebben veel flyers uitgedeeld, voerden gesprekken en discussies met mensen, hadden 2 spandoeken en zelfgemaakte borden en riepen leuzen. We waren met een groep van bijna 20 personen en de actie was een succes!

Dezelfde avond nog verschenen deze 2 verslagjes online: DvhN en RTV Noord.

Obed

hieronder nog een filmpje en een foto van deze avond

This entry was posted in algemeen, antifascisme, Groningen, islamofobie. Bookmark the permalink.