Toen niet – nu niet – nooit meer fascisme!

Vandaag voerden we met AFA Noord actie tegen de komst van Geert Wilders en zijn PVV naar Emmen.

Van te voren hadden we de actie aangekondigd maar niet via de officiële weg aangemeld. De burgemeester van Emmen had de actie wel vernomen maar de gemeente heeft ons vervolgens niet rechtstreeks benaderd waardoor we niet op de hoogte waren gesteld van de plek die ons blijkbaar was aangewezen om te mogen demonstreren. We stonden dan ook gewoon op de markt tussen de mensen.

Die mensen reageerden wisselend. Bij het uitdelen van onze flyers waar in beschreven stond waarom we aan het actievoeren waren waren er mensen die de flyers niet aannamen en een gemene blik toewierpen, maar er waren ook mensen die enthousiast reageerden. Ondertussen hielden twee van ons het spandoek vast met de tekst “Geef haat en angst geen stem!“.

Meneer Wilders ondertussen ging gewillig op de foto met ieder die dat wou, omgeven door een haag van beveiligers en politie. De stoet kwam langzaam dichterbij en ons spreekkoor “Toen niet – nu niet – nooit meer fascisme!” moet hij luid en duidelijk gehoord hebben.

Vlak daarna gooide een persoon een ei naar het hoofd van Wilders waardoor deze met grote snelheid van de plek weggevoerd werd door zijn beveiligings-crew.

Onze actie is op diverse websites en media terecht gekomen. Hier een paar linkjes: NOS, Elsevier, RTV Drenthe (maar er is veel meer te vinden).

Al met al een vet geslaagde actie, ook al waren we niet met veel (veel mensen wouden wel meedoen maar hadden werk of waren ziek). Als we met een paar mensen al zoveel kunnen bereiken verheug ik me op een volgende actie met méér mensen.  Meer, meer, meer!

Obed

PS – onze grote  ̶b̶l̶o̶n̶d̶e̶  geblondeerde leider vindt ons de fascisten van de toekomst 🙂
–> linkje

hieronder mijn videoverslag

en nog een verslagje van RTV Drenthe 

en mijn foto’s

uitdelen folders op de markt

in gesprek met de politie

het ei-incident

SP Emmen steunde ons

FCK PVV

hier hadden we moeten staan blijkbaar 🙂

nog een keertje dan 🙂

This entry was posted in algemeen, antifascisme, islamofobie, vluchtelingen. Bookmark the permalink.