Actie tegen de NAM

Vandaag sloot ik me aan bij een actie die was opgezet tegen de NAM en grootaandeelhouders van de NAM: Shell en Exxonmobil. We blokeerden de ingang van een Shell tankstation bij de Europaweg en deelden flyers uit aan de automobilisten met o.a. deze tekst: “Vandaag hebben wij het Shell tankstation aan de Europaweg geblokkeerd. Dit hebben we gedaan omdat we als Groningers woedend zijn op de Shell en ExxonMobil, beter bekend als de NAM…We willen dat de NAM per direct stopt met het slopen van monumentale en sfeerbepalende panden in de provincie Groningen…De blokkade is ook een steunbetuiging aan de actievoerders die vandaag het boorplatform bij Schiermonnikoog bezetten.
Op het grootste spandoek staat de tekst “Shell & NAM redden ̶G̶r̶u̶n̶n̶ hun Imago

Een enkeling reageerde geïrriteerd en zelfs licht agressief maar de meerderheid van de mensen had begrip voor de actie en liet dit merken door een duimpje omhoog van achter het stuur. De politie nam kennis van de actie maar greep tot op heden niet in (de actie is nog bezig).

Ik ging iets eerder weg om deze blog te kunnen schrijven en zometeen te vertrekken naar Drachten waar de UK Subs spelen.

externe linkjes: Oog TV, RTV Noord, DvhN

Obed

de flyer

een actievoerder in gesprek met de politie

This entry was posted in algemeen, Groningen, NAM. Bookmark the permalink.