Treinen naar Amsterdam

Vandaag had Pegida aangekondigd te willen demonstreren in Amsterdam en ondanks dat die demo niet doorging ben ik toch naar die stad afgereisd om te kunnen spreken met een paar mensen.

De demonstratie was aangevraagd op de dag dat er ook een dikke marathon was in de stad – gedeeltelijk op de plek waar Pegida wou lopen en logischerwijs is Pegida doorverwezen naar een andere plek in de stad. Maar Grote Leider Edwin Wageveld verteld hier in een dramatische boodschap dat dit de zoveelste keer is dat hij zijn zin niet krijgt. Het is wat dat ze hem zo pesten daar in Amsterdam.

Wat wel doorging was mijn gesprek met Dennis en Oscar van de Correspondent over een aantal zaken – daarover later meer als de publicatie verschijnt.

Na het gesprek met hun reisden we door naar coffeeshop de Bulldog om met Lisa uit Enschede te praten maar die was ik net misgelopen dus vervolgde we onze reis naar de muziekzaal in de CREA waar de viering bezig was van 30 jaar Internationale Socialisten. Maar eerst nam ik nog een foto van een actievoerder op het Leidseplein die opriep tot een boycot van producten uit Israƫl. Aangekomen bij de CREA hebben we toch nog ruim een halfuur meegekregen van hun bijeenkomst met een aantal sprekers en daarna stapte ik weer in de trein naar huis.

in gesprek met Dennis ::: foto: Oscar Brak

in gesprek met Dennis ::: foto: Oscar Brak

actievoerder op het Leidseplein

actievoerder op het Leidseplein

Dennis en Oscar

Dennis en Oscar

30 jaar Internationale Socialisten

30 jaar Internationale Socialisten

CREA Amsterdam

CREA Amsterdam

trein terug naar Groningen

trein terug naar Groningen

This entry was posted in algemeen, socialisme. Bookmark the permalink.