Trans Zorg Nu!

Trans Zorg Nu!

Trans Zorg Nu!

Vandaag was er, net als in Amsterdam een axie op de Grote Markt: trans Zorg Nu! Op het evenement van Amsterdam is deze tekst geplaatst over de reden van de axie:

Op zaterdag 26 juni 2021 organiseert Trans Zorg Nu! een demonstratie, tegen de wantoestanden in de transgenderzorg en voor een structureel ander systeem van transitiezorg op basis van zelfbeschikking en decentralisatie.
Jarenlange wachttijden, achterhaalde en vernederende diagnostische procedures, onkunde en machtsmisbruik; VUGenderMisTreatment bracht de afgelopen weken haarfijn in beeld wat er aan de hand is.
Deze klachten zijn niet nieuw. Ze spelen al decennia. De genderteams blijven vasthouden aan onzin-diagnoses en protocollen en weigeren de macht die ze over patiënten hebben op te geven. Beloftes worden niet nagekomen. Het is duidelijk dat we van de genderteams geen oplossingen kunnen verwachten. Ze willen en kunnen het niet. Er is een structurele verandering van de transgenderzorg nodig.
1. Geen wachtlijsten
2. Geen diagnose, geen gatekeeping; volledige zelfbeschikking
3. Decentraliseer de transgenderzorg, doorbreek het monopolie. Maak transitiezorg snel, veilig en lokaal beschikbaar met o.a. hormoonbehandelingen bij de huisarts.
4. Transgender zorg in transgender handen. Geef transgender mensen de middelen om zelf transitie-zorgverleners te worden.
Wij zijn niet langer bereid vernederende gesprekken met psychiaters te voeren om te bewijzen dat we ‘trans genoeg’ zijn. Wij zijn niet langer bereid jaren te wachten op noodzakelijke zorg. Wij eisen een einde aan de macht van de genderteams en realisatie van snelle, lokale zorg op basis van eigen regie over eigen lichaam.

Trans Zorg Nu!

Trans Zorg Nu!

Ik was er in Groningen bij om te supporten en maakte onderstaand videoverslag van alle speeches. En een paar foto’s.
Obed
19-09-2021

Trans Zorg Nu! Axie 19-09-2021

Trans Zorg Nu! Axie 19-09-2021

Trans Zorg Nu! Axie 19-09-2021

This entry was posted in activisme, Groningen, trans zorg nu, transgender. Bookmark the permalink.