Highlights 2019

Activisme

1
Op zaterdagmiddag 19 Januari organiseerden “Women’s March Groningen” en “Groningen Feminist Network” een “March Against Violence” in Groningen ::: met sprekers, performance en een demonstratie.

2
Op zondag 3 maart kwam Mark Rutte naar onze stad om gezellig koffie te leuten met een paar VVD aanhangers (ze bestaan echt). Extinction Rebellion Groningen was er ook en samen met “Boze Groningers luiden de noodklok” zorgden zij voor een stevig geluid tegen dit kabinetsbeleid als het gaat om het klimaat in het algemeen, de gaswinning in Groningen en de afhandeling van de aardbevingschade.

3
Toen Chris onlangs bij me was om te praten over een actie voor het milieu kwam ook de antiracisme demo in Amsterdam van 23 maart ter sprake. Ik bedacht me dat het tof zou zijn een Noordelijke versie te houden in Groningen. Er kwamen gisteren tussen de 150 en 200 mensen kijken naar de manifestatie en meelopen met de demonstratie. Van te voren was er veel gescheld en geklaag van mensen op internet die het maar stom vonden dat Jerry Afriyie (frontman K.O.Z.P.) ook zou komen spreken. Erg vermoeiend. Hij wijst soms wel op bepaalde dingen in onze samenleving, maar dat is altijd terecht. Zijn verhaal was wederom zeer de moeite waard en ik werd er wat emotioneel van omdat hij af en toe de spijker op zijn kop kan slaan. De manifestatie werd vakkundig gepresenteerd door Liz Hayes. De volgende mensen/acts deden er aan mee: Arnold Veeman (tekst en muziek), Tammy Blue (spoken word), NoNo & the Sinking Ship (muziek), Jerry Afriyie (spreker), Alejandra Slutzky (spreker), Milly Manganiello (muziek) en Emily Wieland (spoken word).

 

4
Zaterdagmiddag 1 junie was er de eerste Queer Pride in Groningen. Een Manifestatie en Demonstratie in de binnenstad van Groningen. Het was een succes. Qua sfeer en qua opkomst.

5
Op 16 november 2019 was in Groningen “de intocht van sinterklaas” gepland. Ook waren er 2 demonstraties: een demo van “Kick Out Zwarte Piet” en een “Pro Zwarte Piet” demo waaraan veel hooligans meededen.

Persoonlijk

1
In 2019 publiceerde ik een document over de gevolgen van seksueel misbruik in mijn jeugd op de rest van mijn leven en daarna begon ik de website www.stopseksueelgeweld.nl Naast mijn eigen verhaal vind je er informatie over boeken over het onderwerp en de persoonlijke verhalen van onder meer Wilmar en Bas. Ik liet een logo ontwerpen door Henna Nerg en zette deze ook als tattoo. Ik ben op dit moment bezig een nummer op te nemen wat ik schreef over dit onderwerp: “Hands off, dirty scum! (or you will get some)”.

stop seksueel geweld tattoo

stop seksueel geweld tattoo


2
Ondanks dat ik veel minder aan het optreden ben blijf ik actief bezig met muziek. Onder meer door het thuis opnemen van tracks, zoals deze. Als ik genoeg geld heb maak ik breng ik alle tracks die ik de afgelopen tijd schreef uit op een vinyl album.

3
Ik deed afgelopen een jaar een curses filmmaken bij de USVA. Begin volgend jaar breng ik een mini docu uit over de Groningse band B.O.T. en een minifilm van 5 minuten: “Murder in the Sterrebos.” En ik heb meer plannen.

Murder in the Sterrebos

Murder in the Sterrebos


4
Ik was betrokken bij een kraakactie in Groningen, waarvan in februari de rechtzaak is. Lees er alles  over in dit blog.

kraak info avond


5
In februari bezocht ik Lissabon.

De Wereld
Er gaat zo bizar veel mis in de wereld, daar valt niet tegenaan te typen. Een paar zinnen dan. De klimaatverandering als gevolg van menselijk handelen zet door met rampzalige gevolgen voor dieren, de natuur en wijzelf. En ondertussen blijven “leiders” als Trump en dichterbij huis onze neofascistische lavendel snuiver Baudet een en ander keihard ontkennen en wordt klimaat activiste Greta Thunberg zwartgemaakt en uitgelachen. In eigen land hebben activisten als Sylvana Simons en Jerry Afriyie het zwaar. Ik heb zwaar respect voor hun doorzettingsvermogen en ben het over het algemeen eens met hun standpunten. Maar internet trollen en hooligans bedreigen hun en slaan extreemrechtse taal uit. Zum kotzen. Fascist Jair Messias Bolsonaro grijpt de macht in Brazilië. Palestina en vooral Gaza worden belaagd door het Israëlische leger, er wordt land afgepakt en mensenrechten worden op grote schaal geschonden en de wereld doet nog steeds niks. 15 maart organiseer ik “Free Gaza II” in Groningen. Ik kan nog wel even doorgaan maar hier laat ik t bij.

Laten we hopen op betere tijden in 2020.

Obed

This entry was posted in algemeen, Groningen. Bookmark the permalink.