Groningen tegen Baudet ::: deel 2

(lees hier deel 1 van Groningen tegen Baudet)

Volgens Baudet (te zien en horen in bovenstaand filmpje) is de nieuws-site nu.nl “een linkse fake-news site” omdat nu.nl het (inderdaad ten onrechte) had over 200 demonstranten aan onze kant (in werkelijkheid waren het er 20 á 25).
Dit is het linkje van het oorspronkelijke artikel dat ondertussen verbeterd is.

In het artikel wordt verwezen naar de verslaggeving van RTV Noord (ook nog met het verkeerde linkje erbij) waar het inderdaad gaat over 200 mensen maar dan bij de bijeenkomst van Forum voor Democratie. Overduidelijk dus een staaltje journalistieke slordigheid maar geenszins een poging nieuws te verdraaien.

Als Thierry zich een beetje verdiept had in het artikel en de bron had hij hier heel makkelijk achter kunnen komen. En ondertussen is het artikel ook allang verbeterd.

In aanloop naar deze kwalificatie schopt Thierry nog even flink tegen linkse groeperingen aan. Zo bestempeld hij de Anti Fascistische Actie als terroristisch. Verder heeft hij het over een bom die gevonden zou zijn bij Groen Linkse jongerenorganisatie Dwars. Dat verhaal zit ook net even anders in elkaar dan dat hij het publiek wil laten geloven. In een artikel van Trouw lezen we het volgende “De organisatie ging er aanvankelijk vanuit dat er een schuurmachine in de koffer zou zitten en was dan ook ‘enorm geschrokken’ toen dat niet het geval bleek. “We hebben geen bedreigingen ontvangen of andere aanwijzingen waar de koffer vandaan komt. Deze zeer ernstige zaak moet tot op de bodem worden uitgezocht,” laat politiek voorzitter van Dwars Joeri van der Hoff weten. “Dwars heeft sinds haar oprichting geweld tegen mensen en objecten altijd ten zeerste afgekeurd.” Een team van het Korps Landelijke Politiediensten met een explosievenhond ging naar het pand, maar kwam niet in actie. De Oudegracht werd aan het begin van de avond weer vrijgegeven.”

Baudet gaat verder: “Nooit hebben de mensen die gewoon daadwerkelijk geweld hebben gebruikt (vanuit links he) serieus verantwoording daarvoor hoeven afleggen.” 
Ik weet niet hoor maar als iemand serieus geweld gebruikt in Nederland is er (nog steeds) een rechtssysteem en worden er straffen opgelegd.

Er worden nog meer halve- en onwaarheden verkondigd, maar ik zal tot slot er nog een uithalen, anders blijf ik bezig: “Paul Rosenmuller die gewoon het regime van Pol Pot in Cambodja loopt toe te juichen.” Let wel – we hebben het hier over een Rosenmuller in zijn jong-volwassenheid, vol idealen en blijkbaar totaal  naïef over wat er zich daar afspeelde. Ik durf er vergif op in te nemen dat hij op dit moment het regime niet meer steunt en een dwaling uit iemands jeugd doodleuk in de tegenwoordige tijd parkeren lijkt me (net als zijn uithaal naar nu.nl) verdraaien van feiten en een typisch voorbeeld van fake news.

Nu.nl belde me overigens nog om mijn kant van het verhaal te horen omdat ze via de fijne vrienden van het F.v.D. te horen kregen dat we maar met vijf waren (Baudet noemde dit onjuiste getal ook nog). Sad!

Obed

een foto van de bewuste middag bij de Martiniplaza te Groningen ::: foto: Obed Brinkman

een foto van de bewuste middag bij de Martiniplaza te Groningen

This entry was posted in algemeen, antifascisme, seksisme. Bookmark the permalink.