Disaster Pact – Rethink Migration Pact

Vandaag was er op de Grote Markt een manifestatie onder de naam “Disaster Pact – Rethink Migration Pact”. Het was het beginpunt van een 24-uurs tentenkampje op de Grote Markt om aandacht te vragen voor de onmenselijke situatie waarin vluchtelingen op Griekenland en overal in Europa zich bevinden.

Op het evenement is te lezen: “Bijna twee maanden geleden is het overvolle kamp Moria volledig afgebrand. 13.000 vluchtelingen sliepen en slapen sindsdien in verschrikkelijke omstandigheden. Als gevolg hiervan presenteerde de EU commissie een New Pact ‘migratie en asiel’. In plaats van een menselijke oplossing kwamen zij met een rechtvaardiging van het plaatsen van sterkere grenzen en het vestigen van een nieuw onmenselijk systeem gebaseerd op uitsluiting en deportatie van vluchtelingen.

Omdat ik het doel van deze axie volledig ondersteun ging ik ernaar toe en maakte dit video en foto verslag. Hieronder vind je een volledige video registratie van de openingsmanifestatie en wat foto’s. De speech van Suad al Smoqi, die vluchtte uit Noord Irak en nu in Groningen woont maakte op mij veel indruk – deze heb ik apart geupload naar YouTube.

Obed
15-11-2020

registratie openingsmanifestatie (video)

speech Suad al Smoqi (video)

Disaster Pact - Rethink Migration Pact

Disaster Pact – Rethink Migration Pact

Disaster Pact - Rethink Migration Pact

Charles Goudsmit

Suad al Smoqi

Suad al Smoqi

Dra Diarra

Dra Diarra

Disaster Pact - Rethink Migration Pact

Willeke Evink

This entry was posted in algemeen, vluchtelingen. Bookmark the permalink.