Solidarity with the people of Moria

Solidarity with the people of Moria

organisatoren en medewerkers van ‘Solidarity with the people of Moria’ (foto: Joe de Boer)

Vandaag (13-09-2020) werd er op de Grote Markt in Groningen een manifestatie gehouden: “Solidarity with the people of Moria“. De axie werd in een paar dagen uit de grond gestampt door diverse activisten uit Groningen. Organisatie en/of support kwam (onder meer) vanuit deze organisaties: Code Rood Groningen, Internationale Socialisten Groningen, Decolonize Groningen, Vluchtelingencomit√© Groningen, Groningen Verwelkomt, Groningen Feminist Network, Missie 050, Fridays for Future Groningen, Initiative for Diversity, Empowerment & Awareness, Queer Pride Groningen, Democratische Academie Groningen.

Op het evenement staat de volgende tekst te lezen: “Wij komen samen op de Grote Markt in solidariteit met de vluchtelingen in Moria en alle ontheemde mensen in de wereld.

????Afgelopen woensdag brandde het Griekse vluchtelingenkamp Moria af, met 13.000 mensen zonder onderdak en basisveiligheid als gevolg. Het kamp was al ver over haar capaciteit. De reactie van de Nederlandse overheid en de Europese Unie is schaamteloos. Ondanks dat meerdere gemeenten in Nederland eerder hebben aangegeven 500 kinderen uit Moria te willen verwelkomen, heeft het kabinet Rutte dit tot dusver geweigerd.

????Wij eisen dat de Nederlandse overheid en de Europese Unie de mensen in Kamp Moria nu evacueren. Geen mens is illegaal! Wij eisen dat de Nederlandse overheid en de Europese Unie de noodzakelijke stappen zet voor een veilige toegang en de nodige materi√ęle voorzieningen waarborgt voor alle vluchtelingen. Open de grenzen nu! Solidariteit met alle ontheemde mensen!

Er kwamen zo’n 200 mensen naar de Grote Markt om te luisteren en kijken naar bijzondere en indrukwekkende sprekers en muziek. Ik heb meegeholpen met het geluid en het podium en ik maakte een video die je hieronder kunt bekijken.

Obed
13-09-2020

nog wat linkjes naar media:
DvhN
RTV Noord
Oog TV

de video

 

This entry was posted in algemeen, Groningen, vluchtelingen. Bookmark the permalink.