Grunn Too

Thema avond seksueel geweld in Groningen

Afgelopen zondag 3 december organiseerde ik samen met Cornelia, Floor, Meera en Roisin een thema avond in de Viola te Groningen: “seksueel grensoverschrijdend gedrag en geweld“. Het onderwerp heeft me altijd bezig gehouden omdat ik mijn jeugd ook minder toffe dingen meemaakte op dat gebied en de impact is er nog steeds op mijn leven. En ik ben niet de enige – verre van. Het taboe op het onderwerp wordt beetje bij beetje meer doorbroken (d.m.v. de metoo beweging bijvoorbeeld) en dat is maar goed ook. Het is tijd dat er niet langer trauma’s worden doorgegeven van generatie op generatie en er over praten is een van de dingen die je kunt doen om dat te doorbreken: praten leidt tot bewustwording en bewustwording zet de deur open voor verandering.

De avond kende 6 sprekers (Floor, Meera, Frank, Mareike, Janne en Roisin), spoken word (Lienne), muziek (Ingrid & Jacques) en film. De presentatie werd gedaan door Cornelia. De mensen die toestemming gaven om de opnames te gebruiken in de compilatie zijn hieronder te zien. Net als wat foto’s die ik maakte.

We hebben de avond niet uitgebreid aangekondigd in de media om ervoor te zorgen dat er een vertrouwde sfeer hing tussen mensen die elkaar kennen.

Veel respect voor iedereen die sprak en veel dank voor de Viola voor hun support voor de avond en dat we daar zomaar terecht konden! Big up Andor, Alex e.a.!

Frank sprak ook op de avond, maar is niet in beeld. Hij sprak over het misbruik wat hij meemaakte bij de Jehova’s getuigen en over preventie. Hier is een artikel over hem van de N.O.S.

Mareike maakte ook seksueel geweld mee – en ze is bezig een supportgroep op te richten om als lotgenoten elkaar te helpen en steunen – je kunt haar bereiken via email als je interesse hebt: mareikevanwie@gmail.com

Roisin’s verhaal is gebaseerd op de zine die hier te lezen is.

film-compilatie van sprekers en muziek
thema avond seksueel geweld in de viola ::: foto obed brinkman

Floor en Meera

thema avond seksueel geweld in de viola ::: foto obed brinkman

Frank sprak over misbruik bij Jehova’s getuigen en preventie

thema avond seksueel geweld in de viola ::: foto obed brinkman

Jacques en Ingrid maakten mziek

thema avond seksueel geweld in de viola ::: foto obed brinkman

Mareike sprak over haar supportgroep die ze aan het oprichten is

 

dit filmpje vertoonden we aan het einde van de avond
This entry was posted in algemeen, metoo, seksisme, seksueel geweld. Bookmark the permalink.